• PERMOHONAN GURU MARA 2017 - Permohon secara atas talian telah dibuka kepada semua yang berminat bagi jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan. Calon yang LAYAK akan dipanggil untuk te...
    10 months ago

Sunday, 12 February 2012

PENDAFTARAN SEMESTER SESI 2011/2012


  1. Pendaftaran semester WAJIB dibuat secara ONLINE melalui MyUPSI Portal dalam tempoh yang telah ditetapkan oleh Universiti. Pelajar boleh mendaftar semester secara online bermula pada 12 Februari 2012 sehingga 20 Februari 2012.
  2. Pelajar dikehendaki mengemaskini profil pelajar terutama maklumat bagi alamat rumah dan nombor telefon yang terkini agar memudahkan proses penghantaran surat-menyurat kepada pelajar.
  3. Pelajar yang lewat mendaftar semester akan dikenakan bayaran DENDA sebanyak RM10.00 sehari bermula  21 Februari 2012 (Selasa).
  4. Status seseorang pelajar universiti akan gugur sekiranya tidak mendaftar semester dalam tempoh dua (2) minggu selepas semester bermula tanpa memberi sebab secara bertulis kepada Dekan Fakulti. Semua pelajar adalah tertakluk kepada Kaedah Universiti Pendidikan Sultan Idris (Perkara Akademik) 2008.
  5. Jadual Kuliah hanya boleh dicetak selepas pelajar membuat pendaftaran semester.
  6. Sebarang masalah atau pertanyaan, sila hubungi Bahagian Hal Ehwal Akademik (Unit Pendaftaran)


*untuk daftar, klik https://myupsi.upsi.edu.my/..Thanks for reading..

3 comment/s here:

Hans said...

selamat mendaftar
:-)


P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

riyna said...

oo pelajar upsi.

cart kartika said...

@riyna
iya cik riyna.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...